PALL   Kizárólagos Magyarországi Importőre
Tisztító, fertőtlenítő szerek
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
lásd adatlap

PENNY
BORVIRÁGOSODÁST GÁTLÓ ÚSZÓ TABLETTÁK
Tulajdonságok, jellemzők:
Tiszta paraffinalapú, allil-izotiocianáttal átitatott úszó tabletták.

A borvirágosodás megakadályozása a tárolás során.
A hosszas tárolási idõszak mindig kockázatos a borok számára, hiszen oxidációs folyamatok léphetnek fel, amelyek nagyban károsíthatják a bort. Sok esetben a bor felszíne és a tartály között levegõ van, ez a körülmény hozzájárulhat a borvirágosodás kialakulásához, melyben fõleg a Candida, Pichia, Issatchenkie nemzetségek játszanak szerepet, káros módon befolyásolva a bor minõségét. A virágélesztõk az etanolt, a glicerint és a szerves savakat bontják el, így a bor üressé, lággyá válik. Kísérletekbõl kiderült, hogy az allil-izotiocianát remekül gátolja az oxidálásra hajlamos vadélesztõk elszaporodását. A PENNY tabletták a bor felszínén úszva fokozatosan fejtik ki hatásukat úgy, hogy az allilizotiocianát diffundál a levegõbe és megóvja a darabban lévõ bort a virágosodástól.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os kanna. 1000 kg-os tartály.

DETAR ACID
SAVAS TISZTÍTÓSZER LERAKÓDÁSOK ELTÁVOLÍTÁSÁRA
Tulajdonságok, jellemzők:
Savas kémhatású tisztítószer, amely eltávolítja a szervetlen lerakódásokat gépek, berendezések és egyéb eszközök felületérõl. A DETAR ACID egy specifikus mosószer, amely feloldja és eltávolítja a szervetlen lerakódásokat, melyek a mûveletek közben a technológiából adódóan vagy a felhasznált vízbõl rakódnak le (pl. vízkõ).
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
1 kg-os csomag. 25 kg-os zsák.

DETAR TRE SPECIAL
LÚGOS BORKÕELTÁVOLÍTÓ ÉS TISZTÍTÓSZER
Tulajdonságok, jellemzők:
Magas lúgtartalmú, foszfátmentes, komplett, por alakú tisztítószer. Tisztító és borkõeltávolító munkafolyamatok végzésére alkalmas pincészetekben és egyéb élelmiszeripari üzemekben.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
10 kg-os kanna.

DETAROX
PEROXID ALAPÚ SAVAS FERTÕTLENÍTÕSZER
Tulajdonságok, jellemzők:
Aktív oxigén felszabadításával ható savas fertõtlenítõszer, perecetsav és hidrogén-peroxid alapú.

Élelmiszeripari fertõtlenítésre
A DETAROX szerves szennyezõdés esetén is hatékonyan fertõtlenít, ezért kiválóan alkalmazható az élelmiszeriparban, ahol mind a felületek, mind a berendezések megkívánják a fertõtlenítést. A borászatban és a sörgyártásban a DETAROX terméket az erjesztõ tartályok és a palackozó gépek esetében használják, a tejgazdaságokban a tárolótartályokhoz használatos. Az igen alacsony habképzõdés teszi alkalmassá a terméket a CIP rendszerû fertõtlenítéshez, használata nem okoz korróziót a saválló acélon, alumíniumon, mûanyagokon és üveg esetén. Korrozív viszont a vas és származékai és a könnyûfémötvözeteknél. A termék összetétele tökéletes hatást eredményez alacsony hõmérsékleten is. A perecetsav oxidálja a szerves anyagokat. Hatékony a baktériumok, élesztõk és a spórák ellen. Használata során vízre és ecetsavra bomlik. A hidrogénperoxid szintén a mikroorganizmusok ellen hat, a felszabaduló atomos oxigén segítségével.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
5 kg-os kannában.

DETAR N
AMMÓNIUMKVATERNER ALAPÚ TISZTÍTÓÉS FERTÕTLENÍTÕSZER
Tulajdonságok, jellemzők:
Lúgos hatású, ammóniumkvaterner alapú, egyedülálló hatású tisztító és fertõtlenítõszer. A DETAR N-t a hatékony tisztítás és fertõtlenítés céljából fejlesztették ki. A tisztítást, olyan nem ionos felületaktív anyagok és közepes lúgosságú szervetlen sók együttes jelenléte biztosítja, amelyek a szerves szennyezõdésekre diszpergáló és emulgeáló hatással bírnak. A fertõtlenítõ hatást az ammónium-kvaterner fejti ki baktériumok, élesztõk, algák valamint penészgombák ellen. A termékben különleges felületaktív anyagok vannak, amelyek javítják a tisztítóképességet, valamint vízlágyító anyag, amely lehetõvé teszi, hogy kemény víz esetén is kiváló hatást érjünk el.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os zsák.

PERLAC CF/0
PORALAKÚ MOSÓSZER PALACKMOSÓ GÉPEKHEZ
Tulajdonságok, jellemzők:
Ezt a mosószert kifejezetten a palackmosó gépekhez fejlesztették ki. Összetétele garantálja a legkülönfélébb igények kielégítését, amelyek a palackok tisztítása terén jelentkeznek.

Energikus mosóhatás
A PERLAC CF/0 az összetételében fellelhetõ, felületi feszültséget csökkentõ alkotóknak köszönhetõen kiváló eredményeket ér el. Mivel a felületi feszültség lecsökken a tisztítandó felületeken, ezért azok lemoshatósága könnyebbé válik, és az aktív elemek (pl.: alkáli sók) hatásának kifejtése is hatékonyabb, és a szennyezõdések hamarabb és tökéletesebben távoznak.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os zsákokban.

PERLAC CF/3
TISZTÍTÓSZER PALACKMOSÓ GÉPEKHEZ
Tulajdonságok, jellemzők:
A PERLAC CF/3 nagymértékben lebontható, felületaktív anyagot tartalmazó komplett készítmény, mely alkáli sóival együtt van jelen a szerben, így nagy hatásfokú tisztítótulajdonsággal rendelkezik. A PERLAC CF/3-t speciálisan palackmosó berendezésekhez fejlesztették ki, mely különösen hatékony kemény víz esetén.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
10 kg-os kanna.

PERLAC CLORAT PRESSE
KLÓRALAPÚ TISZTÍTÓ- ÉS FERTÕTLENÍTÕSZER
Tulajdonságok, jellemzők:
Klórlúgos, kapilláraktív, foszfátmentes fertõtlenítõszer magas fokú körbezáró hatással. A klórfelszabadításnak köszönhetõen PERLAC CLORAT PRESSE-szel egyidejûleg tisztíthatjuk és fertõtleníthetjük is eszközeinket.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os kanna.

PERLAC NASTRI
KENÕANYAG SZÁLLÍTÓSZALAGOKHOZ
Tulajdonságok, jellemzők:
Szállítószalagok kenéséhez, tisztítóhatással. Elengedhetetlen a palackozó és csomagoló gépsorok megfelelõ mûködéséhez.

Hatékony kenõhatás
A PERLAC NASTRI kenõanyag azért került kifejlesztésre, hogy a szállítószalagok mûködésének hatékonyságát megnöveljük. Vékony filmréteget képez, mely elõsegíti a palackok zökkenõmentes elõrejutását lecsökkentve az eltömõdésekbõl adódó többletsurlódást és zökkenõket, melyek a palackok lebillenését okozhatják – amellett, hogy nagyobb mûködési hatékonyságot biztosít a gépsornak megnöveli a berendezések élettartamát.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os kanna. 200 kg-os tartály. 1000 kg-os tartály.

PERLAC NASTRI SPECIAL
KENÕANYAG SZÁLLÍTÓSZALAGOKHOZ
Tulajdonságok, jellemzők:
Szállítószalagok kenéséhez használatos, kiváló tisztító és fertõtlenítõ hatással. pHsemleges

Kiváló kenõhatás
A PERLAC NASTRI SPECIAL különleges összetételének köszönhetõen hatásos réteget képez a szállítószalag és a palackok között. Használatával lényegesen csökkenthetõ a kopás és megnövelhetõ a továbbítás hatékonysága, lecsökkenthetõ az eltömõdések kialakulásának – és ebbõl fakadóan a palackok lebillenésének – esélye, valamint megnövelhetõ a berendezés funkcionalitása és élettartama.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
10 kg-os kanna. 25 kg-os kanna. 1000 kg-os tartály.

PERLAC SAN
KLÓRTARTALMÚ FERTÕTLENÍTÕ TISZTÍTÓSZER
Tulajdonságok, jellemzők:
Klórtartalmú lúgos fertõtlenítõ tisztítószer

Kombinált mosó- és fertõtlenítõ hatás.
A PERLAC SAN egy erõteljes klórbázisú mosószer, amely gyorsan eltávolítja a szerves maradványokat és mindeközben erõs fertõtlenítõ hatást is biztosít. A termék szervesanyag-eltávolító, szagtalanító és fehérítõ képessége nagyrészt a kombinált formában jelen lévõ alkáli sóknak és a nagy arányú aktív klór ágensnek köszönhetõ. A klór magas részarányának köszönhetõen a PERLAC SAN fertõtleníti a kezelt felületet és egyúttal tisztánfénylõ hatást is kölcsönöz neki. Mivel a PERLAC SAN nem habzik, így CIP környezetben is használható.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os kannában. 10 kg-os kannában.

PERLAC NEUTRO
KONCENTRÁLT FOLYÉKONY MOSÓSZER
Tulajdonságok, jellemzők:
Koncepcionálisan új termék, amely növényi eredetû oldhatóságfokozó összetevõkre épül. Ezek az összetevõk a szinergia elve alapján fejtik ki hatásukat a készítményben lévõ felületaktív anyagokkal. A termék pH-ja semleges.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
10 kg-os kanna. 1000 kg-os tartály.

DETAR C
BAKTÉRIUMÖLÕ KÉSZÍTMÉNY
Tulajdonságok, jellemzők:
Széles hatásspektrumú baktericidhatású fertõtlenítõ készítmény, élelmiszeripari felhasználásra.

Erõteljes fertõtlenítõ hatás
A fõ hatóanyag a DETAR C-ben a polyhydroklorid (hexametilénbiguanid). Ez a molekula baktericidként lép fel a gramnegatív és pozitív baktériumok, élesztõgombák, valamint penészek ellen és ennek ellenére semmilyen toxikus hatást nem mutat. Más fertõtlenítõszerekkel ellentétben a DETAR C még szennyezõdésmaradványok jelenlétében is fenntartja baktériumölõ képességét.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
10 kg-os kannában.

DETAR PS
ALKÁLI (LÚGOS) MOSÓSZER SZÛRÕRENDSZEREKHEZ
Tulajdonságok, jellemzők:
Felületaktív anyagokat és szekvesztránsokat tartalmazó folyékony mosószer, mely kiválóan alkalmas mikroszûrõ rendszerekhez.

A szûrõk rendszeres idõközönkénti újrakondicionálására fejlesztették ki A DETAR PS a szûrõbetétek és membránok regenerálásának (újrakondicionálásának) optimalizálására került kifejlesztésre, amennyiben a vizes vagy gõzös regenerálást alkalmazzák. A DETAR PS eltávolítja a használat során leülepedett
szerves lerakódásokat. A DETAR PS felületaktív összetevõje kapcsolatba lép a lerakódott anyagokkal és megakadályozza újbóli leülepedésüket. A szekvesztránsok megakadályozzák a kalciumlerakódást, amely tönkreteheti a szûrõket és a szûrõrendszert egyaránt.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
10 kg-os kannában. 25 kg-os kannában.

DETAR 8
ALKÁLI (LÚGOS) HATÁSNÖVELÕ TISZTÍTÓSZER
Tulajdonságok, jellemzők:
Peroxid alapú, folyékony mosószer, amely célirányosan az ellenálló élelmiszerlerakódások eltávolítására készült.

A mechanikai beavatkozás elõsegítése a „letapadt”
lerakódások eltávolításakor A DETAR 8 a különbözõ peroxidok és szekvesztránsok speciális keveréke és elsõdlegesen a lúgos kezeléssel nehezen eltávolítható élelmiszerlerakódások megszüntetésére fejlesztették ki. A DETAR 8 a DETAR PS-sel együtt felhasználva hatékony oxidáló reakciót vált ki, aminek segítségével eltávolítja a falakra ragadt szerves anyagokat, amelyeket egyébként csak intenzív mechanikai beavatkozással lehetne eltávolítani.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
400 ml aerosol palack.

DS 21 SPRAY
FERTÕTLENÍTÕ SPRAY
Tulajdonságok, jellemzők:
Dicicloammónium-klorid alapú fertõtlenítõ spray

Palackozórendszerekhez
A DS 21 spray-t a palackozórendszer palack feltöltõjének és a dugózó gép befogópofáinak fertõtlenítésére fejlesztettek ki. A DS 21 hatóanyaga egyaránt hatással van a grampozitív és a gramnegatív baktériumokra, valamint a gombákra, vírusokra és a protozoákra. A DS 21 fertõtlenítõ hatása nagyon erõs még a nehezen hozzáférhetõ felületeken is. Ezt a hatást a termék felhasználásának módja segíti elõ: aerosol, magasn yomáson palackozva, környezetbarát hajtógázzal.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
10kg- 25 kg- 900kg tartály

Detar 10
Lerakodást eltávolitó, savas folyékony detergens, kifejezetten a membrános szeparáló rends
Tulajdonságok, jellemzők:
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg- 900kg tartály

Detar Flow
Alkáli folyékony detergens, kifejezetten a membrános szeparáló rendszerek tisztítására
Tulajdonságok, jellemzők:
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg tartály

Perlac San Schiuma New
Habosító tisztító-fertőtlenitőszer
Tulajdonságok, jellemzők:
Aktívklóros habosító tisztítószer, élelmiszert feldolgozó üzemeknél tisztításra
és fertőtlenítésre. Az élelmiszer ipari üzemekben szerves eredetű maradványok és penészek eltávolítására.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


DETAR ACID
Tulajdonságok, jellemzők:
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


KÉNPOR
Ventillált kénpor légtér tisztítására (nem borkészítéshez)
Tulajdonságok, jellemzők:
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


KÉNGRANULÁTUM
Ventillált kéngranulátum légtér tisztítására (nem borkészítéshez)
Tulajdonságok, jellemzők: