PALL   Kizárólagos Magyarországi Importőre
Tanninok
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
110437-es kód. 25 kg-os kosarak.

CROMOFIX LQ
SZÍN-STABILIZÁLÓ FOLYÉKONY TANNIN
Tulajdonságok, jellemzők:
Vizes oldatban lévő borászati tannin, javasolt a vörös borokban történő szín stabilizálásához. A Cromofix LQ-ban található tannin proantocianidinikus típusú, hasonlít a szőlőben található, termésetesen sűrűsödött tanninokhoz.

A folyékony tannin praktikussága
A szüret idején az idő, mint erőforrás, döntő fontosságúvá válik; az a lehetőség, hogy egy használatra kész terméket alkalmazhassunk anélkül, hogy előzetesen ki kelljen oldani, igen nagy haszonnal lehet a napi tevékenységek
operatív kezelésében.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


BIOENOVATION QUERCUS
Tulajdonságok, jellemzők:
Kiemelkedő minőségű alapanyagokból, alkoholos vizes keverékkel történő kivonással nyert csersav. Értékes fehér borokhoz ideális, fehérjestabilitásukat javítja, megkönnyíti a derítést és kiemeli a cserzőanyag-tartalmat.

CASTAN
Nemesített gesztenyefából, vizes kivonattal nyert ellagikus csersav. Fehér és rosé borok derítéséhez, fehér, vagy vörös mustok és törkölyök oxidálódás elleni védelmére kiváló.

CROMOX
Vízben oldható és tömény csersavak kiegyensúlyozott keveréke, a vörösbor készítésénél a laktáz enzim hatástalanításán kívül hasznos a színvédelemre és a stabilizálásra.

CROMOFIX
Kitűnő minőségű alapanyagokból történő kivonással nyert, értékes csersav. Értékes vörösboroknál alkalmazva javítja a színanyag stabilitását és hatástalanítja a laktáz enzimeket.

EPITAN
Fehér szőlő héjából nyert, értékes, tömény csersav. Nagy molekulasúlyú, nem kívánt fenolszennyezésektől és keserű cserzőanyagoktól mentes csersavakból áll. A bor nagy fokú fejlődését garantálja, színezőanyagok védelmére, vagy a fűszeres ízek kiegészítésére lehet használni.

PEPITAN
Válogatott szőlószemekből /szőlőmag/ kivont tömény csersav és – mivel kiemelkedő oxidációgátló hatású – hatékony színstabilizálószerként viselkedik már a borkészítés első fázisaiban is. Ezen kívül az antociánokkal való természetes affinitásának köszönhetően azokat stabilabbakká, komplexebbekké alakítja. A bor csersavszerkezetét javítja, keserű jelleg bevitele nélkül lehetővé teszi a megfelelő csersavegyensúly elérését. A Pepitan fontos baktériumölő hatással pársítva elősegíti a fehérjestabilitást.

QUERCUS LP
Vízzel értékes csersav, fehér- és vörösborokban javítja az ízek egyensúlyát. Ideális fehérborok oxidáló-redukáló egyensúlyának beállítására. Bizonyos esetekben a kellemetlen szagokért felelős kénes fehérjék eltávolításában is sikerrel alkalmazható.

QUERCUS ELEVAGE PLUS
Fehér- és vörösborok fahordós érlelési szakaszában történő használatra szánt, pörkölt tölgyfából nyert termék. Képes jellegzetes kakaó és pörkölt kávé ízű érzékszervi tulajdonságokat adni.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
1 kg-os doboz.

QUERCUS Elevage, Elevage plus, LP
TÖLGYFA TANNIN
Tulajdonságok, jellemzők:
Kiváló minõségû tölgyfatannin, melyet alkoholos extrakcióval vonnak ki a tölgyfából.

A bor összetételének javításához és harmonizációjához
A QUERCUS ELEVAGE a fahordóban érlelendõ vörös- és fehérborokhoz került kifejlesztésre. Kifogástalan érzékszervi eredményt garantál hosszan tartó, (két-három éves) barrique kezelés esetén is. Lehetõvé teszi az érlelési folyamat lerövidítését, egyúttal elõsegíti a polifenolok polimerizációját, amely a bor stabilabb színösszetételét eredményezi.

Érzékszervi szempontból a QUERCUS ELEVAGE gazdagítja a bort, kiegyensúlyozott vanília- és pirítottmogyoróízt kölcsönözve neki.

Végül a QUERCUS ELEVAGE elõsegíti a kéndioxid antioxidációs reakcióját megvédve azt a szabadgyökök aktivitásától.

A QUERCUS ELEVAGE szükség esetén beállítja a megfelelõ tanninszintet, ezáltal a bor még harmonikusabb és elegánsabb lesz.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
1 kg-os doboz.

QUERCUS
TÖLGYFA TANNIN
Tulajdonságok, jellemzők:
A tölgyfa tannint a Quercus robur tölgyfa vizes alkoholos kivonásával nyerik. A QUERCUS nagy tisztaságú termék, fanyar íz jellemzi, de nem keserû.

A tanninok használatának fejlõdése a borászatban
A tanninok alkalmazása a borászat területén jelenleg nagy érdeklõdésre számot tartó terület. A bortannin kölcsönhatásáról szerzett ismeretek nyilvánvalóvá teszik, hogy ezeknek az anyagoknak mennyire különbözõ tulajdonságaik vannak, attól függõen, hogy milyen az eredetük (milyen fajtából készült kivonat), és milyen az alkalmazott kivonási eljárás. A tapasztalt különbözõségek lehetõvé teszik az alkalmazási területek meghatározását, miszerint a tannin melyik típusa, milyen felhasználásra javasolt.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


TANNIN TC
Tulajdonságok, jellemzők:
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


CROMOX
Tulajdonságok, jellemzők:
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


PEPITAN
Tulajdonságok, jellemzők:
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


EPITAN
Tulajdonságok, jellemzők:
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


QUERCUS Elevage/ Elevage plus/ LP
Tulajdonságok, jellemzők:
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


QUERCUS Special B/ ST1
Tulajdonságok, jellemzők:
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


GALLO-TAN
BORÁSZATI TANNIN
Tulajdonságok, jellemzők:
Tulajdonságok, jellemzők:
Borászati tannin, a gubacsdió éteres kivonata. A GALLO-TAN nagy tisztaságú és kiváló minõségû termék, melyet válogatott alapanyagból állítanak elõ, a termék sajátosságát megõrzõ kinyerési eljárással.

Hogyan történik a hatáserõsítés a derítési és stabilizálási folyamatban?
A galla tannin, általános nevén csersav vagy éteres tannin, mindig alkalmazott volt a borászatban, mint hatáserõsítõ a derítési mûveletben. Reakciós erejének köszönhetõen a proteinekkel szemben, a GALLO-TAN valóban képes elkerülni a túlderítés jelenségét, melyek fehérje típusú hatáserõsítõkkel történõ derítésnél (pl. zselatin) jelentkeznek. A GALLO-TAN hatása nyilvánvaló, különösen a fehérborokban jelenlevõ, termolabilis fehérjék eltávolításában is, melyek a zavarosodási folyamatot okozzák. A GALLO-TAN nem változtatja meg a bor színét, és alkalmazása különösen a fehér boroknálajánlott, amik természetüknél fogva szegények tanninban, így leginkább itt jelenik meg a fehérje instabilitás folyamata.