PALL   Kizárólagos Magyarországi Importőre
Savszabályzók
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
1 kg-os csomag. 25 kg-os zsák.

TETRACOMPLEX
TÖBBSZÖRÖSEN ÖSSZETETT SAVCSÖKKENTÕ SZER
Tulajdonságok, jellemzők:
Magas savtartalmú fehér-, vörös- és rozéborok többszörösen összetett savcsökkentõ szere.

Borok és savak egyensúlyának javítása
A TETRACOMPLEX olyan borászati adalék, amely a túl magas savtartalmú borok harmonikusabbá tételét szolgálja. A TETRACOMPLEX összetevõi a borban fellelhetõ borkõsavval lépnek reakcióba: a szénsavas mész az oldható borkõsavat oldhatatlan borkõsavas mésszé alakítja át, amely kicsapódik, így csökkentve a savtartalmat. A TETRACOMPLEX hatására a kezelt bor harmonikusabbá válik. A kezelt bor savösszetétele harmonikus marad, miközben a pH-értéke változik. A savasság csökkentése mellett a vörösborokban felgyorsítja az erjedési folyamatot.

A fajtajelleg megõrzésének biztosítása:
A felhasznált alapanyagok körültekintõ kiválasztása a TETRACOMLEX-et megbízható termékké teszik a savcsökkentés terén, nem hagy semmilyen utóízt a kezelt borban, nem okoz sem színvesztést, sem pedig gyengülést a pezsgõborokban.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os polietilén bélésû papírzsák.

BORKÕSAV
ACIDO TARTARICO)
Tulajdonságok, jellemzők:
A borászatban a savtartalom növelésére használható termék, melyet a szõlõfeldolgozás melléktermékeibõl állítanak elõ. Felhasználása a borászatban korlátozott:
– A must és bor savtartalmának növelését rendkívüli idõjárású években a hegyközségi tanács fajtára, illetve szükség esetén borvidéki körzetre vonatkozóan meghatározhatja.
– A savtartalom kiegészítése esetében:
• a savtartalom növelésére borkõsav (D-borkõsav) használható fel,
• a must savtartalma legfeljebb 2,5 g/l-rel, a bor savtartalma 1,5 g/l-rel növelhetõ, de az így kezelt mustból erjesztett borban újabb savnövelés nem alkalmazható,
• a savtartalom növelése és a savtompítás ugyanabban a termékben kizárják egymást,
• a savtartalom növelése csak a szüret évének utolsó napjáig alkalmazható,
• a savtartalom növelése bejelentési kötelezettség alá esik.
– Olyan must vagy bor felhasználásával, amelynek savtartalmát, különleges minõségû bor nem készíthetõ.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os zsákban

KÁLIUM-HIDROGÉN-KARBONÁT
Tulajdonságok, jellemzők:
Alkalmazás:
Használatával a mustok, újborok, borok megfelelõ savtompítását érhetjük el. A hagyományos szénsavas meszes savtompítással szemben, az eljárás során nem kalciumtartarát, hanem kálium tartarát képzõdik. Ez utóbbit a kezelt mustból, borból egyszerûbb eltávolítani, különösen, ha az eljárást hûtéssel és keveréssel kombináljuk. Mindig végezzünk próba savtompítást az alkalmazás elõtt! Csak akkor csökkentsük a mustban, borban lévõ savtartalmat, ha kirívóan magas az értéke! Az alkalmazás során CO2 keletkezik, ezért ügyeljünk a kezelési ûrre.