PALL   Kizárólagos Magyarországi Importőre
Egyéb kezelő és segédanyagok, antioxidánsok
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os és 1 kg-os zsák.

BORKÉN
KÁLIUM-METABISZULFIT
Tulajdonságok, jellemzők:
Tulajdonságai:
Kristályos, porszerû, fehér színû, szúrós szagú anyag.
– redukáló hatás: megvédi a bort az enzimatikus és nem enzimatikus oxidációtól. Gátolja a polifenol-oxidáz enzim tevékenységét, megelõzve a barnatörés kialakulását. A második esetben önmaga köti meg az oxigént, így biztosítja a megfelelõ zamat és illatanyagok kialakulásához szükséges redukált környezetet.
– antiszeptikus hatás: erjedésgátló tulajdonságú. A tejsavbaktériumok is érzékenyek a kénessavra.
– íz- és zamatmegõrzõ hatás: megköti a szabad acetaldehidet, megakadályozva az elvénült, nem kívánatos óíz kialakulását.
– színstabilizáló hatás: megköti az antocianinokat, ezért azok nem tudnak oxidálódni. Ez különösen indokolt a bor fejlõdésének kezdetén.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
10 kg-os dobozban. 0,5 kg-os csomag.

AZBESZTMENTES KÉNLAP
Tulajdonságok, jellemzők:
Felhasználás:
Ászokhordók légterének fertõtlenítésére. Az üres hordókat havonként egyre csökkenõ mértékben kénezzük a penészesedés és az egyéb fertõzések elkerülése érdekében. Ügyeljünk arra, hogy a kénszeletet mindig a felsõ végénél gyújtsuk meg!
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os és 1 kg-os zsákok.

CITROMSAV MONOHYDRAT
Tulajdonságok, jellemzők:
Az egész élelmiszeriparban gyakran alkalmazott szer, az italtechnológiában a szörp-, gyümölcslégyártásnál használják legtöbbet.
A borászati felhasználása:
– antioxidáns hatása csökkenti a káros szín- és ízváltozások esélyét
– a háromértékû vassal komplexet képez megakadályozva így, a vasas törések kialakulását
– a kénessavas törzsoldat készítésénél a savas kémhatást biztosítja
– lúgos tisztítószerek után kiváló közömbösítõ, lemosószer
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os és 1 kg-os csomagolásban.

ASZKORBINSAV
Tulajdonságok, jellemzők:
Alkalmazás:
Igen jól használható a borkezeléshez, mivel erõs redukáló hatása segít megõrizni a szõlõ, bor illat-, zamatanyagait. Adagolása már az ép szõlõ esetén javasolható, együtt a kénessavval, mivel szinergikus hatásuk révén az oxidáció elleni védelem hatékonyabbá válik. Cefrekénezés kiegészítésére is igen jó eredménnyel használható. Az aszkorbinsavval kezelt borok hosszabb ideig megõrzik a friss, üde jellegüket. Ezen tulajdonságai miatt elsõsorban a reduktív típusú boroknál van nagyobb jelentõsége. Az aszkorbinsav azonban, az enzimatikus oxidáció ellen hatástalan, tehát nem alkalmazható a barnatörés megakadályozására.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os mûanyag zsákkal bélelt kartondobozban

KÁLIUMSZORBÁT
Tulajdonságok, jellemzők:
A káliumszorbát a palackozott bor mikrobiológiai stabilizálásának anyaga. A káliumszorbát a szorbinsav sója, melyet a borászatban az élesztõk szaporodásának gátlására használhatjuk, így megakadályozható a borok utóerjedése. A borok szabadkénessav-szintjét gondosan be kell állítani (legalább 20 mg/l), mivel a káliumszorbát a baktériumokkal szemben nem nyújt védelmet, valamint így elkerülhetõ a kellemetlen muskátliíz kialakulása.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:


MASTICE ENOLOGICO
Technológiai faggyú
Tulajdonságok, jellemzők: