PALL   Kizárólagos Magyarországi Importőre
Borkő kiválást gátlók
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
2 kg-os doboz.

METACREMOR 40+
BORKÕKIVÁLÁST GÁTLÓ SZER
Tulajdonságok, jellemzők:
Metaborkõsav, nagymértékben észterezett L (+) borkõsavszármazék, mely a borkõ kicsapódását gátolja. A METACREMOR 40+ terméket a PERDOMINI üzemeiben gyártják szigorúan steril, állandóan ellenõrzött körülmények között. A minõségellenõrzés már az alapanyag kiválasztásával megkezdõdik, és az összes munkafolyamat alatt folytatódik, egészen a csomagolásig, amikor a termék légmentes csomagba kerül, amely az eredeti állapotában õrzi meg a terméket. A termék igen nagy tisztaságú és észteresedési indexe nagyobb, mint 40. A hatásmechanizmusa abban áll, hogy a borkõkristályokat körülveszi, így megakadályozza a nagyobb kristályok kialakulását. A METACREMOR 40+ védõkolloid hatása következtében, a kálium- és kalcium-tartarátok kikristályosodása nem következik be. A magas fokú észterezettség következtében vízben igen jól oldódik és nagy hatékonyságú a borkõkiválás megakadályozásában.

Hogyan és mikor alkalmazzuk?
A METACERMOR 40+ könnyen és tökéletesen oldódik, és nem gyakorol semmilyen kellemetlen hatást a bor zamatára. Készre kezelt borok esetén, palackozást megelõzõ szûrési mûvelet elõtt javasoljuk használatát. A melegítéssel készült borok esetében az adagolás mértékét meg kell emelni, mert a melegítés hatására a metaborkõsav hidrolízise során képzõdõ tartarátokat kompenzálni kell. Használata a gyors forgalmazású borok esetén javasolt inkább, mivel hatása idõvel (3–6 hónap) csökken és hosszabb tárolás esetén, bekövetkezhet a borkõkiválás.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
5 kg-os zsák

POLYSTAB
-Nővényi eredetű polisaharida alapú, teljes értékű stabilizáló,minőségi borokhoz
Tulajdonságok, jellemzők:
A POLYSTAB egy növényi eredetű polisacharida alapú,gondosan összeállított termék, mely ideális a borok és a pezsgők stabilizálásához és érzékszervi javításához.
A stabilizálási eljárás a bor minőségének eléréséhez az egyik legfontosabb fázis.
A benne lévő polisacharidák különböző természetének köszönhetően, a PolyStab egyetlen kezelésben egyesíti a használati praktíkusságot a bor kolloídális profiljának teljes javításával. A PolyStab alkalmazása lehetővé teszi a borkősavi stabilitás és a polifenolikus stabilitás javításának elérését és a pozitív érzékszervi tulajdonságok (szerkezet, test,lágyság) növelését.
Különböző,nővényi eredetű polisacharidák egymást erősítő hatásának köszönhetően, a PolyStab használata lehetővé teszi a fiatal vörös borok polifenolikus (antociánok és tanninok) stabilizálását.
A PolyStab és a mikrószűrés
A Pall műszaku főosztálya megvizsgálta a PolyStab viselkedését a palackozás előtti mikrószűrő-membránokra.
A kapott adatok alapján kijelenti: amennyiben a PolyStab a használati protokoll útmutatásai szerint szerint kerül alkalmazásra, nem változtatja szignifikás módon a bor szűrhetőségi paramétereit.
Dózisok:
20-40 g/hl borokban pezsgőkben /Maximális adag (606/2009EK rendelet értelmében)
_Törvény:PolyStab /Allergen free/ és /OGM free/, megfelel a 2008/84EK idevonatkozó rendeletnek.
Tárolás:száraz helyen, közvetlen fény-és hőforrástól védve tárolandó.
A termék eredeti csomagolásban zárva minőségét két évig megőrzi.
Tulajdonság: Kinézete :por
Szine:elefántcsont-fehér
Hamu:4% max
Összetétel:nővényi polisacharidák
POLYSTAB használati Protokoll:
Oldási mód:hálózati vízhez 20:1, 10:1,dózis függvényében (5-10%PolyStab)
Az előzetesen kimért PolyStab mennyiséget folyamatosan elkeverjük,/csomó
képződés elkerülése fontos!/ majd folyamatos keveréssel a mozgásban lévő borba töltjűk.
Ajánlott a felhasználásra kerülő mennyiséget felhasználás előtt 2 órával elkészíteni /maximum 12 órával előtte/.Az oldat elkészítés után 24 óráig használható!
A legkedvezőbb eredményt /-a bor szűrhetőségét illetően-/ 24 órával annak hozzáadása után érhetjük el.