PALL   Kizárólagos Magyarországi Importőre
Borkő kiválást elősegítők
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
1 kg-os doboz.

CRISTAL CREMOR S
BÕRKIVÁLÁST ELÕSEGÍTÕ SZER
Tulajdonságok, jellemzők:
Kristályosításnak azt nevezzük, ha egy anyag kristályos formában kiválik az oldatból, amikor koncentrációja túllépte a telítettségi határt. Gyakorlatilag túltelítettség esetén jön létre a kristályosodás.

A CRISTAL CREMOR S a természetes borkõ kiválásának meggyorsítására szolgáló speciálisan elõállított kálium-bitartarát, melynek felhasználási mennyisége rendkívül kedvezõ, 20–40 g/hl!

A milliméter ezredrészére porlasztott borkõsav sókból álló CRISTAL CREMOR
S borhoz történõ hozzáadásakor hûtés közben kristálygócként viselkedik, így elõsegítik a borkõkristályok képzõdését és kiválását a borból.

Ezen túlmenõen a CRISTAL CREMOR S segíti az oldatban lévõ tartarátok kémiai reakcióját a mozgó káliumionokkal újabb kristálygócokat hozva létre. Használatával kétszeres hatás érhetõ el: jobb stabilizáció és a borkõkiválási idõ lerövidülése.

További elõnye, hogy a hûtési idõ lerövidülése jelentõs energiamegtakarítást tesz lehetõvé.

Ajánlatos a bort kezelés után hidegen szûrni lapszûrõvel vagy kovaföldszûrõvel.

Ha a hûtési idõt csökkenteni kívánjuk, a magasabb dózis használata szükséges.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
1 kg-os zacskó.

CRISTALCALCIUM
KALCIUMOS BORKÕKIVÁLÁST ELSÕSEGÍTÕ SZER
Tulajdonságok, jellemzők:
A borkõsavnak két sója van, amelyek normális esetben kiválnak a borból. Az egyik a káliumhidrogén- tartarát, a másik a kalcium-tartarát. A növekvõ alkoholtartalom és a csökkenõ hõmérséklet hatására oldhatóságuk csökken. A borban maradó mennyiség a pH-tól, az alkoholtartalomtól és a tárolási hõmérséklettõl függ. Magas savtartalmú borok esetén kedvezõ lehet, de ha a kiválás a palackban történik, az már az értékesíthetõséget gátolja. A kalcium-tartarát estén az okozza a legnagyobb problémát, hogy kiválása sokkal lassabb és kevésbé érzékeny a hõmérsékletre, így elõfordulhat, hogy a palackban csapódik ki, zavarosodást okozva.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
-

Új termék1
-
Tulajdonságok, jellemzők:
Hamarosan...
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
5 kg-os zsák

CRYSTAL BALANCE /CMC/
KARBOXI-METIL-CELLULÓZ (CMC)
Tulajdonságok, jellemzők:
Karboxi-metil cellulóz új borászati eljárás.
A 606/2009 EK rendelet kőzzétételét követően engedélyezve lett a karboxi-metil-celluloz(CMC) alkalmazása a borászat területén,a borokban és a pezsgőkben történő borkősav stabilizálásához, 10g/hl maximális adagolással.A Pall-Perdomini Spa gondos válogatást követően, a Crystal Balanc termékét javasolja, mely egy erősen tisztított,nátrium tartalmú karboxi-metil-celluloz (CMC) mely csak kizárólag boraszati célra javallott.
A (CMC) meggátolja a kristályok képződését és azok növekedését a bor stabilitási időszakában.A Crystal Balanc egy védő kolloid, melynek hatása a tartarát kristályok képződésének és növekedésének gátlásában nyilvánul meg
A (CMC)egy polisacharida,melynek alacsony szubsztitúció-foka párosul egy alacsony viszkozitással, és amely a viszkozitás-szabályzási tulajdonságainak köszönhetően ideális a borászati pincészeti munkálatoknál. A (CMC) rővid
idő alatt fejti ki kedvező hatást. A bor hőmérséklettét a karboxi-metil-cellulóz felhasználáskor nem kell megváltoztatni. A(CMC) stabilizáló hatása néhány évig tart.
A termék megfelelő alkalmazása, tökéletes szűrhetőséget és stabilitást eredményez.A legjobb eredményt a palackozás előtt történő felhasználással érhetjük el.
Figyelem!Crystal Balanc használata nem javasolt ha lizozim-mal történő kezelés történt, vagy tervezett.
Crystal Balance és mikrószűrés:ha a termék használati protokol alapján kerül alkalmazásra,nem változtatja szignifikás módon a bor szürhetőségi paramétereit.
Dozis:5-10g/hl borokban és pezsgőkben Maximális adag (606/2009EK rendelet 10 g/hl Tőrvénykezés:Crystal Balance allergen free és OGMfree a 2008/84EK Rendelet és a Nemzetkőzi Borászati Kódex (OIV:ENO 2/2008 állásfoglalás) megfelelő élelmiszeripari adalék (E466)
Kinézete:por, Színe:fehér Viszkozitás:20-25 cPs (sol 2%) Hamuk:6% max
pH(sol.1%):6,5-8,5 Összetétel Karboxi-metil-celluloz: E466
Tárolás:A termék higroszkopikus.Száraz helyen,kőzvetlen fény és hőforrástól védve tárolandó. Az eredeti csomagolásban zárva két évig megőrzi eredeti tulajdonságait.