PALL   Kizárólagos Magyarországi Importőre
Antioxidánsok
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
1 kg-os csomag.

FERROBLOCK
ANTIOXIDÁNS STABILIZÁTOR
Tulajdonságok, jellemzők:
Együttes hatású többértékû antioxidáns, amely a borokban lezajló oxidáció megelõzését szolgálja. A FERROBLOCK csomagolása légmentesen zárt, ami garantálja a termék maximális stabilitását és hatékonyságát hosszú idõn keresztül.

Az összetevõk tökéletes egyensúlya biztosítja a szinergikus és hatékony eredményt
A FERROBLOCK aszkorbinsavat, citromsavat, kálium metabiszulfitot tartalmaz. Az összetevõk tökéletes egyensúlyban vannak a termékben, ennek köszönhetõ a FERROBLOCK szinergikus hatása, mely véd az oxidációk ellen, a háromértékû vas blokkolásával is. Az aszkorbinsav erõs redukálószer, így az aromaanyagok és színezékek nem oxidálódnak, illetve gátolja a barnatörést. A kálium-metabiszulfitból képzõdõ kéndioxid megóvja a bort az oxidációtól, csökkenti a szükséges aszkorbinsav mennyiséget. A citromsav kiegészíti az aszkorbinsav hatását, komplex formában lekötve a vasat és egyéb fémeket a borban.
Adatlap letöltése: pdf

Kiszerelés:
25 kg-os kanna. 270 kg-os mûanyag hordó. 1000 kg-os tartály.

STERISOLFITO 45
FOLYÉKONY KÉNEZÕSZER
Tulajdonságok, jellemzők:
Ammónium-hidrogén-biszulfit tartalmú kénezõszer. A STERISOLFITO 45 redukáló hatást fejt ki, ezért megelõzõ szerepet tölt be a veszélyes oxidációs reakciók ellen a mustokban és a borokban.

Alkoholos erjedés ideje alatti alkalmazás
A STERISOLFITO 45 fõként az alkoholos erjedés elõtt használatos akkor, amikor szükség van az oxidáció elleni védelemre és az eredeti mikroflóra gátlására. Az oxidációs reakciók, melyek a mustokban történhetnek károsak, a polifenol oxidáz és más oxidáz enzimek által katalizáltak. A STERISOLFITO-val bevitt SO2
nagymértékben lecsökkenti a két enzim hatását és így megóvja az értékes polifenol tartalmat. A STERISOLFITO meggátolja bakteriális flóra (pl.: tejsav baktériumok) szaporodását, ily módon biztosítva a fajélesztõk szabályos, teljes erjesztését.